Kuřecí pilaf s rýží

Kuřecí pilaf s rýží - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuře 1 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 700 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a naporcované kuře uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. V pekáči na oleji zpěníme cibuli, přidáme dobře propranou rýži, sůl, papriku a chvilku vše restujeme.
  3. Rýži rovnoměrně rozetřeme, poklademe na ni porce vařeného kuřete a vše zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do doby, než rýže změkne. Pokud je potřeba, během pečení přilijeme ještě trošku vývaru.
  4. Pilaf by měl být šťavnatý.