Kuřecí pilaf s rýží
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
700 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a naporcované kuře uvaříme v osolené vodě doměkka.
- V pekáči na oleji zpěníme cibuli, přidáme dobře propranou rýži, sůl, papriku a chvilku vše restujeme.
- Rýži rovnoměrně rozetřeme, poklademe na ni porce vařeného kuřete a vše zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do doby, než rýže změkne. Pokud je potřeba, během pečení přilijeme ještě trošku vývaru.
- Pilaf by měl být šťavnatý.