Slepice v hořčicové omáčce
Ingredience
Máslo čerstvé |
70 g |
Slepice |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 dl |
Cukr krupice |
0.25 kávová lžička |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 dl |
Zakysaná smetana |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Porce slepice osolíme a poskládáme do pekáče. Na každou porci dáme plátek másla, podlijeme 1.5 dl vody, pekáč zakryjeme a pečeme minimálně 1 hodinu v dobře vyhřáté troubě při 200 °C. Slepici během pečení poléváme výpekem.
- V kastrolku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 1,5 dl vody, zamícháme a krátce povaříme.
- Do omáčky přidáme smetanu, hořčici, ocet, cukr, sůl, vše promícháme a krátce povaříme. Do odstavené omáčky ještě zamícháme žloutky.
- Porce zlatě upečené slepice poléváme hořčicovou omáčkou.