Slepice v hořčicové omáčce

Ingredience


Máslo čerstvé 70 g
Slepice 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 dl
Cukr krupice 0.25 kávová lžička
Hořčice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 dl
Zakysaná smetana 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou slepici naporcujeme. Porce slepice osolíme a poskládáme do pekáče. Na každou porci dáme plátek másla, podlijeme 1.5 dl vody, pekáč zakryjeme a pečeme minimálně 1 hodinu v dobře vyhřáté troubě při 200 °C. Slepici během pečení poléváme výpekem.
  2. V kastrolku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 1,5 dl vody, zamícháme a krátce povaříme.
  3. Do omáčky přidáme smetanu, hořčici, ocet, cukr, sůl, vše promícháme a krátce povaříme. Do odstavené omáčky ještě zamícháme žloutky.
  4. Porce zlatě upečené slepice poléváme hořčicovou omáčkou.