Zagorská krůta s mlinci

Ingredience


Krůta mražená 1600 g
Olej slunečnicový 2 dl
Placičky pšeničné čoky 4 ks
Slanina vepřová 100 g
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
  2. Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut.
  3. V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme.
  4. Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka.
  5. Maso musíme často polévat výpekem.
  6. Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme.