Zagorská krůta s mlinci
Ingredience
Krůta mražená |
1600 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Placičky pšeničné čoky |
4 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Krůtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
- Necháme na chladném místě odležet cca 30 minut.
- V troubě na pekáči rozpálíme olej a krůtu z každé strany orestujeme.
- Poté ke krůtě přilijeme 3 dl vody a pečeme při 200°C do měkka.
- Maso musíme často polévat výpekem.
- Před dopečením vezmeme mlince (suché moučné placky), které rozlámeme na menší kusy a necháme 2 minuty namočené ve vodě. Poté je scedíme, položíme kolem dokola krůty a krátce dohromady zapečeme.