Pečený zajíc na víně s petrželí

Ingredience


Česnek 8 ks
Citrony 4 ks
Játra zaječí 1 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 0.5 l
Voda pitná 2 dl
Zaječí maso 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme.
  2. Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.
  3. Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem.
  4. Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
  5. Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme.
  6. Zajíce dopečeme pod poklicí.