Pečený zajíc na víně s petrželí
Ingredience
Česnek |
8 ks |
Citrony |
4 ks |
Játra zaječí |
1 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
0.5 l |
Voda pitná |
2 dl |
Zaječí maso |
1 kg |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme.
- Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.
- Pečeme doměkka, občas maso polijeme výpekem.
- Umícháme zálivku z vína, oleje, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
- Do zálivky přidáme nadrobno pokrájená játra a před dopečením maso polijeme.
- Zajíce dopečeme pod poklicí.