Krajková kolečka s ovesnými vločkami
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr třtinový |
165 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 g |
Ořechy vlašské |
70 g |
Ovesné vločky |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pečení koleček si připravíme dva plechy, které vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na teplotu 180 °C.
- Ořechy jemně nasekáme. Všechny sypké ingredience smícháme v míse (mimo ořechů).
- Rozehřejeme máslo, které nalijeme do mísy se směsí, přidáme rozšlehané vejce a ořechy, pečlivě vymícháme. Na plechu tvoříme z vrchovaté lžičky směsi kolečka. Protože se těsto při pečení rozlije, musíme kolečka dávat alespoň 5 centimetrů od sebe. Pečeme je do zezlátnutí, což je zhruba 5 až 8 minut. Kolečka nejprve necháme na plechu mírně vychladnout, aby se nám při přenášení nepokroutila. Poté je širokou špachtlí přeneseme na mřížku.