Telecí játra na červených hroznech

Ingredience


Cukr třtinový 20 ml
Hroznové víno 150 g
Játra telecí 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 ml
Ocet vinný červený 40 ml
Olej stolní 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.
  2. Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.
  4. Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.
  5. Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.