Telecí játra na červených hroznech
Ingredience
Cukr třtinový |
20 ml |
Hroznové víno |
150 g |
Játra telecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml |
Ocet vinný červený |
40 ml |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.
- Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.
- Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.
- Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.