Pan bagna
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Bageta |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Olivy zelené |
90 g |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Tapenáda se zelenými olivami |
4 polévková lžíce |
Tuňák v oleji |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme náplň. Vejce vaříme 12 minut v osolené vodě a poté je prudce zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
- Řezy z ančoviček (sardelí) necháme okapat, a pokud jsou příliš velké, tak je podélně rozpůlíme. Tuňáka rozdrobíme na kousky, olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
- Silnou bagetu podélně rozřízneme zoubkovaným nožem, z horního i spodního dílu vydlabeme asi 1 cm středu, okraj ponecháme. Obě poloviny důkladně potřeme olivovým olejem.
- Na připravené bagety naneseme tapenádu. Na spodní polovinu rozložíme listy salátu, postupně nanášíme vrstvu koleček vařených vajec, koleček rajčat, oliv, ančoviček a tuňáka. Prokládáme salátovými listy, které pokapáváme olivovým olejem. Náplň může být libovolně vysoká.
- Přiklopíme druhou polovinou bagety a pevně přitiskneme. Pevně zavineme do potravinářské folie, zatížíme a dáme do ledničky, kde necháme několik hodin chladit. Před podáváním rozřízneme bagetu na čtvrtky, případně převážeme provázkem.