Jelení steak s kapary
Ingredience
Jelení hřbet |
800 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si bylinkové máslo - do misky dáme sůl, máslo, hořčici, drobně pokrájenou petrželku, rozkrojené kapary a šťávu z jednoho citronu. Vše dobře promícháme a utřeme dohladka. Máslo dáme do formičky a necháme ztuhnout v chladničce.
- Jelení hřbet omyjeme, odblaníme a nakrájíme menší, slabší plátky
- - steaky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Grilujeme na roštu a stále je potíráme olejem. Ugrilované jelení steaky mají zlatou barvu.
- Poklademe je na talíř a na každý plátek masa položíme kousek bylinkového másla.