Jelení steak s kapary

Ingredience


Jelení hřbet 800 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si bylinkové máslo - do misky dáme sůl, máslo, hořčici, drobně pokrájenou petrželku, rozkrojené kapary a šťávu z jednoho citronu. Vše dobře promícháme a utřeme dohladka. Máslo dáme do formičky a necháme ztuhnout v chladničce.
  2. Jelení hřbet omyjeme, odblaníme a nakrájíme menší, slabší plátky
  3. - steaky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Grilujeme na roštu a stále je potíráme olejem. Ugrilované jelení steaky mají zlatou barvu.
  4. Poklademe je na talíř a na každý plátek masa položíme kousek bylinkového másla.