Katalánský karamelový krém
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr třtinový |
60 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.
- Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.
- Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.
- Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.