Fazolovo-zeleninový hrnec
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Fazole bílé |
100 g |
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Špagety, Makarony |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole propláchneme a uvaříme doměkka.
- Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory a zeleninu. Vše zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a spolu s vařenými fazolemi a česnekem utřeným se solí vmícháme do zeleninové směsi.
- Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.