Žampionový guláš s párky

Žampionový guláš s párky - obrázek

Ingredience


Brambory 150 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 2 l
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.
  2. Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.