Žampionový guláš s párky
Ingredience
Brambory |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme částí vývaru. Přidáme očištěné žampiony a podusíme asi 5 minut.
- Potom směs osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, majoránku, kmín, na kolečka nakrájené párky a oloupané, nastrouhané brambory. Promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.