Rychlá houbová omáčka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
300 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné houby nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme na oleji.
- Když se tekutina vydusí, přilijeme mléko rozmíchané s hladkou moukou. Promícháme, chvíli povaříme a podle potřeby zředíme ještě trochou mléka. Znovu krátce povaříme.
- Nakonec omáčku okyselíme a přisolíme.