Rychlá houbová omáčka

Rychlá houbová omáčka - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Houby čerstvé 300 g
Kmín celý 1 špetka
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme na oleji.
  2. Když se tekutina vydusí, přilijeme mléko rozmíchané s hladkou moukou. Promícháme, chvíli povaříme a podle potřeby zředíme ještě trochou mléka. Znovu krátce povaříme.
  3. Nakonec omáčku okyselíme a přisolíme.