Makedonský čevab
Ingredience
Cibule |
1 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
0.5 kg |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí maso přední |
500 g |
Vepřové maso libové |
500 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté maso pokrájíme na kousky a umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.
- Všechnu zeleninu (cibuli, papriky, rajčata) pokrájíme na malé kousky a přidáme k pomletému masu.
- Směs osolíme, opepříme, přidáme olej, mletou papriku a dobře propracujeme.
- Ze směsi si vytvoříme bochník, který zabalíme do alobalu a položíme na pekáč.
- Troubu předem vyhřejeme a bochník s masem pečeme při 175°C 1 hodinu.