Makedonský čevab

Ingredience


Cibule 1 kg
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 0.5 kg
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí maso přední 500 g
Vepřové maso libové 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso pokrájíme na kousky a umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.
  2. Všechnu zeleninu (cibuli, papriky, rajčata) pokrájíme na malé kousky a přidáme k pomletému masu.
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme olej, mletou papriku a dobře propracujeme.
  4. Ze směsi si vytvoříme bochník, který zabalíme do alobalu a položíme na pekáč.
  5. Troubu předem vyhřejeme a bochník s masem pečeme při 175°C 1 hodinu.