Mečoun po maltsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Fenykl obecný 1 polévková lžíce
Filé z mečouna 600 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na suché pánvi při střední teplotě upražíme za stálého míchání semena fenyklu. Jakmile začnou vonět, vysypeme je na talíř a odložíme. Pozor, nesmíme je připálit.
  2. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání 5 minut opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a pokračujeme v opékání, dokud cibule nezměkne. Nesmí nám však zhnědnout. Poté pánev odstavíme.
  3. Z papíru na pečení vystřihneme 4 kruhy o průměru 30 cm, středy mírně potřeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozdělíme připravenou cibuli.
  4. Na cibuli položíme steak z mečouna, pokapeme jej citronovou šťávou a trochou olivového oleje, posypeme nadrobno nakrájenými rajčaty, přidáme tymián a opražený fenykl a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Okraje papíru zdvihneme a pevně je navzájem spojíme, aby z balíčku nemohla unikat šťáva. Připravené balíčky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut.
  6. Je-li steak propečený, vyzkoušíme pomocí špičky nože, kterou zapíchneme do masa po otevření balíčku. Maso by se mělo snadno rozpadat na kousky. Steaky podáváme přímo v balíčcích.