Mečoun po maltsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Fenykl obecný |
1 polévková lžíce |
Filé z mečouna |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
4 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na suché pánvi při střední teplotě upražíme za stálého míchání semena fenyklu. Jakmile začnou vonět, vysypeme je na talíř a odložíme. Pozor, nesmíme je připálit.
- Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání 5 minut opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a pokračujeme v opékání, dokud cibule nezměkne. Nesmí nám však zhnědnout. Poté pánev odstavíme.
- Z papíru na pečení vystřihneme 4 kruhy o průměru 30 cm, středy mírně potřeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozdělíme připravenou cibuli.
- Na cibuli položíme steak z mečouna, pokapeme jej citronovou šťávou a trochou olivového oleje, posypeme nadrobno nakrájenými rajčaty, přidáme tymián a opražený fenykl a podle chuti osolíme a opepříme.
- Okraje papíru zdvihneme a pevně je navzájem spojíme, aby z balíčku nemohla unikat šťáva. Připravené balíčky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut.
- Je-li steak propečený, vyzkoušíme pomocí špičky nože, kterou zapíchneme do masa po otevření balíčku. Maso by se mělo snadno rozpadat na kousky. Steaky podáváme přímo v balíčcích.