Parmice nachová s paprikami a fenyklem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Parmice 450 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 g
Vinné listy 12 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.
  2. Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.
  3. Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.
  5. Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.