Parmice nachová s paprikami a fenyklem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Parmice |
450 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
2 g |
Vinné listy |
12 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout.
- Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru.
- Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme.
- Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké.
- Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem.