Cukety po řecku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
800 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné cukety nakrájíme na plátky silné asi 1cm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- Zapékací mísu vymažeme částí oleje a vysypeme strouhankou. Urovnáme do ní vrstvu cukety, cibule a rajčat. Každou vrstvu posypeme kořením a nasekanou petrželkou. Osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem.
- Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým olejem.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.