Bambusové výhonky se špenátem

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 180 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Špenát listový čerstvý 230 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme očištěný, nakrájený špenát, bambusové výhonky a za stálého obracení opékáme asi 1 minutu. Vmícháme prolisovaný česnek, na proužky nakrájené chilli papričky, skořici a vše krátce opečeme.
  2. Potom do směsi přilijeme vývar, přidáme cukr, sůl a sójovou omáčku. Pod pokličkou vaříme asi 5 minut.
  3. Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a ihned podáváme.