Bambusové výhonky se špenátem
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
180 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
230 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme očištěný, nakrájený špenát, bambusové výhonky a za stálého obracení opékáme asi 1 minutu. Vmícháme prolisovaný česnek, na proužky nakrájené chilli papričky, skořici a vše krátce opečeme.
- Potom do směsi přilijeme vývar, přidáme cukr, sůl a sójovou omáčku. Pod pokličkou vaříme asi 5 minut.
- Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a ihned podáváme.