Čínské zelí s kešu oříšky

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka švestková 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 100 g
Zelí čínské 220 g
Zelí hlávkové červené 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, očištěné zelí nakrájíme na malé kousky.
  2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji opékáme asi 5 minut. Vmícháme zelí a opékáme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme omyté listy čínského zelí a opékáme je 5 minut do změknutí.
  3. Nakonec směs cibule a zelí pokapeme švestkovou omáčkou, promícháme a zahříváme k varu.
  4. Hotový pokrm posypeme nasucho opraženými oříšky kešu, rozdělíme do misek a podáváme.