Čínské zelí s kešu oříšky
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
100 g |
Zelí čínské |
220 g |
Zelí hlávkové červené |
180 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, očištěné zelí nakrájíme na malé kousky.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji opékáme asi 5 minut. Vmícháme zelí a opékáme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme omyté listy čínského zelí a opékáme je 5 minut do změknutí.
- Nakonec směs cibule a zelí pokapeme švestkovou omáčkou, promícháme a zahříváme k varu.
- Hotový pokrm posypeme nasucho opraženými oříšky kešu, rozdělíme do misek a podáváme.