Salát s humrem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Citrony 2 ks
Hořčice Dijonská 0.5 kávová lžička
Humr 1 kg
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej olivový 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně omyjeme citron a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Žloutek s hořčící a lžičkou citronové šťávy ušleháme v misce. Po kapkách za stálého šlehání přidáváme olivový olej, dokud nevznikne hustá majonéza.
  2. Do majonézy vmícháme polovinu citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy a podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě přidáme citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, přikryjeme potravinářskou folií a koprovou majonézu vložíme do lednice.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso humra nesmí být průhledné. Poté z vody vyjmeme a necháme vychladnout. Studené maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.
  4. Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, navrch upravíme maso z humrů a na okraj dáme lžíci koprové majonézy. Ozdobíme měsíčky citronu a snítkami kopru.