Bosenský hrnec

Ingredience


Cibule 2 ks
Cuketa 100 g
Fazolové lusky zelené 100 g
Hovězí maso zadní 300 g
Jehněčí maso 300 g
Kapusta růžičková 100 g
Květák 100 g
Lilek 100 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 100 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřové maso libové 30 g
Víno bílé 0.5 l
Voda pitná 1 dl
Zelí hlávkové bílé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.
  2. Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.