Bosenský hrnec
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Jehněčí maso |
300 g |
Kapusta růžičková |
100 g |
Květák |
100 g |
Lilek |
100 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
100 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
30 g |
Víno bílé |
0.5 l |
Voda pitná |
1 dl |
Zelí hlávkové bílé |
100 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.
- Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.