Nejlepší nudle
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kompot broskvový |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Nudle široké |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a dáme okapat na síto.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety (mražené nebo z konzervy), cibuli nakrájenou nadrobno, žampiony pokrájené na plátky a česnek usekaný nadrobno. Opékáme za občasného míchání asi 5 minut. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Přidáme strouhaný parmezán, sůl a pepř a mícháme, až se sýr rozpustí. Nakonec vložíme kompotovanou broskev nakrájenou na plátky a necháme prohřát asi 2 minuty. Uvařené horké nudle upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme horké.