Nejlepší nudle

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kompot broskvový 100 g
Krevety tygří - loupané 150 g
Nudle široké 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a dáme okapat na síto.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety (mražené nebo z konzervy), cibuli nakrájenou nadrobno, žampiony pokrájené na plátky a česnek usekaný nadrobno. Opékáme za občasného míchání asi 5 minut. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Přidáme strouhaný parmezán, sůl a pepř a mícháme, až se sýr rozpustí. Nakonec vložíme kompotovanou broskev nakrájenou na plátky a necháme prohřát asi 2 minuty. Uvařené horké nudle upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme horké.