Rýže San Francisko

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 250 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.