Rýže San Francisko
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.