Vepřové kotlety na majoránce se smetanou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové kotlety 1000 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, potřeme olejem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Potom kotlety pečeme bez tuku asi 45 minut, obracíme je a podle potřeby podléváme horkou vodou. Pečené kotlety potřeme směsí majoránky, citronové šťávy a 1 lžičky soli, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Téměř měkké maso zalijeme smetanou a necháme asi 20 minut dojít v troubě.
  2. Podáváme s houskovými knedlíky.