Vepřové kotlety na majoránce se smetanou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
1000 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, potřeme olejem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Potom kotlety pečeme bez tuku asi 45 minut, obracíme je a podle potřeby podléváme horkou vodou. Pečené kotlety potřeme směsí majoránky, citronové šťávy a 1 lžičky soli, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Téměř měkké maso zalijeme smetanou a necháme asi 20 minut dojít v troubě.
- Podáváme s houskovými knedlíky.