Polévka hrachová s chlebem

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Chléb konzumní 2 krajíc
Cibule 1 ks
Hrách loupaný 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
  2. Ze zbylého másla a mouky uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme dohladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu a povaříme cca 10 min.
  3. Chléb nakrájený na kostičky osmahneme na sucho.
  4. Po odstavení polévku dle chutí dosolíme, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a každou porci posypeme osmaženým chlebem.