Polévka hrachová s chlebem
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
- Ze zbylého másla a mouky uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme dohladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu a povaříme cca 10 min.
- Chléb nakrájený na kostičky osmahneme na sucho.
- Po odstavení polévku dle chutí dosolíme, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a každou porci posypeme osmaženým chlebem.