Tacos z Texasu

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 20 g
Citronová šťáva 20 ml
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Kmín římský 5 g
Koriandr čerstvý 125 g
Koriandr mletý 5 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Šalotka 20 g
Tabasco 6 ml
Tortilla 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
  3. Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
  4. Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.