Tacos z Texasu
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
20 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Kmín římský |
5 g |
Koriandr čerstvý |
125 g |
Koriandr mletý |
5 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Šalotka |
20 g |
Tabasco |
6 ml |
Tortilla |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
- Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
- Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
- Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.