Anýzové čtverečky

Ingredience


Anýz mletý 1 kávová lžička
Brandy peach 1 polévková lžíce
Cukr krupice 72 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 150 g
Skořice mletá 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm.
  2. Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm.
  3. Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice.
  4. Pečeme 10 minut dozlatova.