Anýzové čtverečky
Ingredience
Anýz mletý |
1 kávová lžička |
Brandy peach |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
72 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Skořice mletá |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm.
- Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm.
- Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice.
- Pečeme 10 minut dozlatova.