Ratatouille s bylinkami

Ingredience


Bazalka 1 ks
Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Lilek 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
  2. V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.
  3. Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.