Vepřové na bosenský způsob

Ingredience


Cibule 3 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 3 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Rajčata 5 ks
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 1 kg
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.
  3. Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.