Vepřové na bosenský způsob
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
5 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.
- Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.