Chřestový krém s krevetami
Ingredience
Chřest bílý |
1000 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 36 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme, odřízneme konce a vložíme je do 500 ml osolené vody. Vaříme 20 minut, scedíme a vývar zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky a ve vývaru povaříme 8 minut. Polovinu chřestu vyjmeme, zbylý ještě dalších 8 minut povaříme, a potom rozmixujeme.
- Do polévky vmícháme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem. Přidáme očištěné krevety, vařený chřest a v polévce ohřejeme. Nakonec vmícháme žloutky rozšlehané v troše polévky. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou.