Chřestový krém s krevetami

Ingredience


Chřest bílý 1000 g
Cukr krupice 1 špetka
Krevety tygří - loupané 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, odřízneme konce a vložíme je do 500 ml osolené vody. Vaříme 20 minut, scedíme a vývar zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky a ve vývaru povaříme 8 minut. Polovinu chřestu vyjmeme, zbylý ještě dalších 8 minut povaříme, a potom rozmixujeme.
  2. Do polévky vmícháme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem. Přidáme očištěné krevety, vařený chřest a v polévce ohřejeme. Nakonec vmícháme žloutky rozšlehané v troše polévky. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou.