Vývar s mladou zeleninou

Ingredience


Brukev řepka 100 g
Karotka 130 g
Kerblík 30 g
Kohoutí maso 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 8 ks
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží vývar přivedeme k varu.
  2. Karotku a brukev nakrájíme na kostičky, kohoutí maso na malé kousky. Jakmile se vývar začne vařit, vše do něj nasypeme a povaříme 25 až 30 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  3. V malém kastrůlku uvaříme žloutky natvrdo a vidličkou je rozdrolíme. Do talíře vložíme vždy jeden žloutek a zalijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.