Vývar s mladou zeleninou
Ingredience
Brukev řepka |
100 g |
Karotka |
130 g |
Kerblík |
30 g |
Kohoutí maso |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
8 ks |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Drůbeží vývar přivedeme k varu.
- Karotku a brukev nakrájíme na kostičky, kohoutí maso na malé kousky. Jakmile se vývar začne vařit, vše do něj nasypeme a povaříme 25 až 30 minut. Dochutíme solí a pepřem.
- V malém kastrůlku uvaříme žloutky natvrdo a vidličkou je rozdrolíme. Do talíře vložíme vždy jeden žloutek a zalijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.