Smažené cukety

Ingredience


Cibule 2 ks
Cuketa 900 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř cayenský 1 špetka
Škrob jemný kukuřičný gustin 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme kukuřičný škrob, přidáme sůl a cayenský pepř. Uprostřed vytvoříme důlek, nalijeme do něj vodu a spolu se škrobem promícháme, dokud nám nevznikne řídké těstíčko. Nevadí, jestliže v něm bude několik hrudek. Těstíčko na 20 minut odložíme.
  2. Cukety nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Na pánvi nebo ve fritéze zahřejeme vysokou vrstvu oleje na teplotu 190°C. (Při této teplotě zhnědne kostička starého pečiva asi za 30 vteřin.) Těstíčko promícháme a postupně v něm ze všech stran obalíme cuketová kolečka. Obalené cukety po obou stranách smažíme v rozpáleném oleji 45-60 vteřin. Poté je vyjmeme a papírovými utěrkami zbavíme přebytečného tuku. Cukety posypeme mořskou solí a udržujeme je teplé, než se nám dosmaží všechny zbývající.
  3. Hotové cukety můžeme doplnit smaženými kolečky červené cibule, které můžeme též namočit v připraveném těstíčku. K pokrmu lze podávat různé omáčky k namáčení a bylinky.