Račí polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Karotka 50 g
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 40 g
Rak říční 100 g
Rýže dušená 200 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 20 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Podáváme v polévkové míse.