Račí polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Karotka |
50 g |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
40 g |
Rak říční |
100 g |
Rýže dušená |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
20 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem, vínem a povaříme 10 minut. Přidáme račí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Do polévky dáme lžíci másla, vyndáme bobkový list a přímo v hrnci vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
- Podáváme v polévkové míse.