Cukroví různých tvarů

Cukroví různých tvarů - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krupice 259.2 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačem vyšleháme máslo, cukr, žloutek a jedno celé vejce. Přimícháme citrónovou kůru, vanilku, sůl. Za stálého hnětení přidáváme mouku.
  2. Vzniklé těsto necháme na 30 minut v chladničce odpočinout.
  3. Připravíme plech na pečení a předehřejeme troubu na 190°C.
  4. Odpočinuté těsto rozválíme na placku. Aby se těsto nelepilo pomůže pomoučený vál.
  5. Z placky vykrajujeme formičkami na cukroví různé tvary, ty klademe na připravený plech.
  6. Pečeme 8 minut dozlatova.
  7. Vychladlé cukroví můžeme ozdobit bílou polevou a barevnými kuličkami.