Plněná rajčata s tuňákem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Cibulka jarní |
5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
1.5 polévková lžíce |
Okurky |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
12 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
350 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do nekovového cedníku vložíme na kostičky pokrájenou okurku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté okurku opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
- V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme vejce a vaříme je 12 minut. Poté zprudka pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Vejce oloupeme, oddělíme žloutky a bílky a nakrájíme na kostičky.
- Z rajčat odřízneme vršky a lžičkou do misky vydlabeme dužninu. Poté je převrátíme na papírovou utěrku. Vydlabanou dužninu nakrájíme nadrobno a necháme v cedníku okapat.
- V misce smícháme dužninu z rajčat, nakrájenou okurku, jarní cibulky, žloutky a většinu bílků.
- Okapaného tuňáka rozebereme na kousky a též přidáme do misky. Vmícháme lžíci majonézy, pepř, sůl a citronovou šťávu. Důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme majonézu. Nakonec vmícháme lístky natrhané bazalky.
- Směsí naplníme vydlabaná rajčata, povrch posypeme zbytkem bílků a doplníme bazalkovými lístky a plátky ředkviček. Pokrm můžeme až na 3 hodiny vložit do lednice.