Polévka z růžových krevet
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Karotka |
50 g |
Krevety tygří - loupané |
120 g |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rýže dušená |
150 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.
- Podáváme v polévkové míse.