Polévka z růžových krevet

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Karotka 50 g
Krevety tygří - loupané 120 g
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 30 g
Rýže dušená 150 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.
  2. Podáváme v polévkové míse.