Langustová polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
40 g |
Karotka |
40 g |
Langusta |
300 g |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rýže dušená |
150 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.
- Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.
- Podáváme v polévkové míse.