Langustová polévka

Langustová polévka - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 40 g
Karotka 40 g
Langusta 300 g
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 30 g
Rýže dušená 150 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.
  2. Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.
  3. Podáváme v polévkové míse.