Zvěřinové pyré
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Čočka jedlá |
250 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Koroptev |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel - nať |
20 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Koroptve a čočku vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme petrželovou nať, bobkový list, větvičku tymiánu a vaříme hodinu a půl. Maso obereme, vyndáme bobkový list, maso spolu s čočkou rozmixujeme a konzistenci upravíme vývarem. Do hotové polévky vmícháme 4 lžíce másla.
- Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.