Bramborové pyré

Bramborové pyré - obrázek

Ingredience


Brambory 600 g
Chléb pšeničný (bílý) 200 g
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 100 ml
Pórek 100 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
  2. Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.