Bramborové pyré
Ingredience
Brambory |
600 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Pórek |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
- Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.