Hráškové pyré s locikou
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Cibule |
80 g |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Hrášek |
700 g |
Locika salátová |
80 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje.
- Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla.
- Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.