Hráškové pyré s locikou

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 200 g
Cibule 80 g
Cukr moučkový 1 špetka
Hovězí vývar základní 1 l
Hrášek 700 g
Locika salátová 80 g
Máslo čerstvé 150 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje.
  2. Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla.
  3. Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.