Savojský sýrový koláč

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sýr Niva (Rokfór) 1 polévková lžíce
Listové těsto 400 g
Šunka uzená 300 g
Sýr Ementál (Primátor) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na obdélník, vložíme na plech a okraje mírně vyzvedneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.
  2. Na upečený korpus rozložíme šunku, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.
  4. Příprava omáčky: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a prošleháme. Povaříme asi 15 minut, vsypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátu a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.