Savojský sýrový koláč
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sýr Niva (Rokfór) |
1 polévková lžíce |
Listové těsto |
400 g |
Šunka uzená |
300 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozválíme na obdélník, vložíme na plech a okraje mírně vyzvedneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.
- Na upečený korpus rozložíme šunku, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.
- Příprava omáčky: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a prošleháme. Povaříme asi 15 minut, vsypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátu a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.