Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Jehněčí maso 1 kg
Jogurt bílý 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 1.5 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sůl 1.5 polévková lžíce
Vývar jehněčí 10 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody.
  2. Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat.
  3. Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka.
  4. V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme.
  5. Podle chuti dosolíme.
  6. Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt.