Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Jehněčí maso |
1 kg |
Jogurt bílý |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
1.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
Vývar jehněčí |
10 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody.
- Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat.
- Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka.
- V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme.
- Podle chuti dosolíme.
- Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt.