Krzatma s hráškem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
500 g |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety.
- V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran.
- Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
- Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku.
- Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět.
- Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku.