Krzatma s hráškem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 500 g
Jehněčí kotlety 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika mletá pálivá 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran.
  3. Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
  4. Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku.
  5. Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět.
  6. Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku.