Bačův hrnec
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
5 ks |
Jehněčí maso |
1 kg |
Jogurt bílý |
0.5 l |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
- Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
- Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
- Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
- Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
- Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
- V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
- Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.