Bačův hrnec

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 5 ks
Jehněčí maso 1 kg
Jogurt bílý 0.5 l
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika zelená 3 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
  2. Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
  3. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
  4. Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
  5. Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
  6. Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
  7. V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
  8. Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.