Vepřový bůček vařený
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
2 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet vinný |
60 ml |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
3 kávová lžička |
Vepřový bok |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso dáme do kastrolu a přidáme mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, hřebíček, snítky petržele a vinný ocet. Přivedeme k varu, posbíráme vzniklou pěnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 - 2 hodiny.
- Uvařené maso necháme okapat a trochu zchladnout, vložíme do mísy a zakryjeme alobalem. Pod alobalem necháme až do úplného vychladnutí.
- Studené maso nakrájíme na plátky.