Vepřový bůček vařený

Ingredience


Cibule 1 ks
Hřebíček 2 g
Mrkev kořen 2 ks
Ocet vinný 60 ml
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 3 kávová lžička
Vepřový bok 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso dáme do kastrolu a přidáme mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, hřebíček, snítky petržele a vinný ocet. Přivedeme k varu, posbíráme vzniklou pěnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 - 2 hodiny.
  2. Uvařené maso necháme okapat a trochu zchladnout, vložíme do mísy a zakryjeme alobalem. Pod alobalem necháme až do úplného vychladnutí.
  3. Studené maso nakrájíme na plátky.