Řecký jogurt

Ingredience


Jogurt bílý 1 kg
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kus tenké bílé látky o velikosti asi 125×75 cm vložíme do hrnce, přelijeme ji vodou a přivedeme k varu. Poté látku vyjmeme a po vychladnutí důkladně vyždímáme.
  2. Látku přeložíme na polovinu a vložíme do cedníku nebo do mísy. Vmícháme do jogurtu sůl a přelijeme na připravenou látku. Látku za rohy svážeme do pevného uzlíku a zavěsíme nad mísu. Takto necháme v chladu viset nejméně 12 hodin.
  3. Vykapaný jogurt přendáme na plastový cedník zavěšený nad mísu, přikryjeme folií, vložíme do lednice a necháme dalších 24 hodin odkapávat. Vykapaný jogurt by měl být jemný a krémovitý. V lednici nám vydrží až 5 dní.