Majonéza se zeleninou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 300 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sůl mořská 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve nadrobno nakrájíme česnek, který pak špičkou nože rozetřeme na pastu. Spolu se žloutky mixujeme, dokud se důkladně nespojí. Za stálého míchání přidáváme tenkým praménkem olivový olej, aby vznikla hustá majonéza.
  2. Přidáme lžíci citronové šťávy a strouhanku a ještě krátce promixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme citronovou šťávou.
  3. Omáčku přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice, kde nám vydrží až 7 dní.