Jehněčí kapama

Ingredience


Cibule 2 ks
Jehněčí maso 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 13 polévková lžíce
Olej olivový 1.5 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rýže loupaná 150 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.
  2. Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.
  3. Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.
  4. V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.
  5. Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  6. Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.
  7. Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.
  8. Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.