Jehněčí kapama
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
13 polévková lžíce |
Olej olivový |
1.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rýže loupaná |
150 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.
- Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.
- Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.
- Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
- Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.
- Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.
- Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.