Jehněčí hrnec
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
400 g |
Česnek |
4 ks |
Jehněčí žebírka |
1 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Zelí hlávkové bílé |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí žebra omyjeme a pokrájíme na menší kusy, které dáme vařit do většího hrnce.
- Omyjeme, očistíme a pokrájíme brambory, mrkev, rajčata, čerstvé hlávkové zelí a vše přidáme do hrnce k masu.
- Ještě doložíme 4 stroužky česneku, bobkový list, sůl, pepř a vaříme pod pokličkou téměř 3 hodiny při mírné teplotě.
- Hotové jehněčí dochutíme octem podle chuti.