Jehněčí hrnec

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 400 g
Česnek 4 ks
Jehněčí žebírka 1 kg
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Zelí hlávkové bílé 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí žebra omyjeme a pokrájíme na menší kusy, které dáme vařit do většího hrnce.
  2. Omyjeme, očistíme a pokrájíme brambory, mrkev, rajčata, čerstvé hlávkové zelí a vše přidáme do hrnce k masu.
  3. Ještě doložíme 4 stroužky česneku, bobkový list, sůl, pepř a vaříme pod pokličkou téměř 3 hodiny při mírné teplotě.
  4. Hotové jehněčí dochutíme octem podle chuti.