Salát z červeného zelí
Ingredience
Cibule |
150 g |
Cukr krupice |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
50 ml |
Olej stolní |
50 ml |
Sůl |
30 g |
Voda pitná |
50 ml |
Zelí hlávkové červené |
1300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
- Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
- Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
- Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.