Salát z červeného zelí

Ingredience


Cibule 150 g
Cukr krupice 50 g
Ocet kvasný lihový 50 ml
Olej stolní 50 ml
Sůl 30 g
Voda pitná 50 ml
Zelí hlávkové červené 1300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
  2. Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
  3. Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
  4. Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.