Tuňák na chilli

Ingredience


Chilli paprička 8 kávová lžička
Koriandr mletý 8 kávová lžička
Olej stolní 1 dl
Řasa Wakame 50 g
Sezam - semena 4 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 1 kg
Zázvor nakládaný 0.5 šálek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hmoždíři roztlučeme koriandr, sezamová semínka a chilli papričky najemno. Tuňáka očistíme, odstraníme kůži a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, obalíme v koření a vložíme do chladničky.
  2. Mořské řasy vaříme 4-5 minut, a poté slijeme. Smícháme je s nakládaným zázvorem, chilli papričkami a koriandrem. Na pánvi na oleji smažíme po 1 porci tuňáka z obou stran, asi 30 sekund. Servírujeme se salátem z mořských řas.