Tuňák na chilli
Ingredience
Chilli paprička |
8 kávová lžička |
Koriandr mletý |
8 kávová lžička |
Olej stolní |
1 dl |
Řasa Wakame |
50 g |
Sezam - semena |
4 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
1 kg |
Zázvor nakládaný |
0.5 šálek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hmoždíři roztlučeme koriandr, sezamová semínka a chilli papričky najemno. Tuňáka očistíme, odstraníme kůži a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, obalíme v koření a vložíme do chladničky.
- Mořské řasy vaříme 4-5 minut, a poté slijeme. Smícháme je s nakládaným zázvorem, chilli papričkami a koriandrem. Na pánvi na oleji smažíme po 1 porci tuňáka z obou stran, asi 30 sekund. Servírujeme se salátem z mořských řas.